Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenesnek egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
1093
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét amelyik párhuzamos az x-2y=0 egyenletű egyenessel és átmegy az A(6; -1)ponton.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az egyenes meredeksége:

x-2y=0

y = `1/2*x` `rightarrow` m = `1/2`

A pontot behelyettesítjük az egyenes általános egyenletbe, ismerve a meredekségét:

`-1=1/2*6+b`

b = `-1-3 ` = -4

A keresett egyenes egyenlete:

`y=1/2*x-4`

vagy

`2y-x+8=0`
0

Nahyon köszönöm.
0