Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irányvektor

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Írja fel a P(-2;7) ponton átmérő v(2;5)irányvektorú egyenes egyenletét.
Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az egyenes meredekségét megtudjuk az irnyvektorból:

m = `v_y=v_x` = `5/2`

A pontot behelyettesítjük az egyenes egyenletébe:

y = `m*x+b`

`7 = (-2)*5/2+b`

b = `7+5` = 12

Az egyenes egyenlete:

`y=5/2*x+12`

vagy átalakítva:

2y-5x-24=0

Ábra
0

Nagyon köszönöm.
0