Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
A 4. feladathoz szeretnék segítséget kérni.
Képet csatoltam.
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7,8 km = 7800 m (összesen ennyit futottak)
Hanna - futott 'h' métert
Bori - futott 'b' métert
Kinga - futott 'k' métert

A feladat szövege alapján:
k * 1,5 = h -> k = h/(1,5)
b + 200 = h -> b = h - 200
h + b + k = 7800

behelyettesítve:
h + h-200 + h/(1,5) = 7800 # h/(1,5) = 2h/3
2h - 200 + 2h/3 = 7800
6h - 600 + 2h = 23400
8h = 24000
h = 3000 m (Hanna)

visszahelyettesítve:
k = 2000 m (Kinga)
b = 2800 m (Bori)

Szöveges válasz!
0