Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
A 4. feladathot szeretnék segítséget kérni!
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Ha kiraknád a 4. feladatot akkor biztosan kapnál segítséget.
0

Csatoltam képet.
0



Kinga futott x km-t, Hanna futott 1,5x km-t, Bori futott 1,5x-0,2 km-t. Ezt felírjuk egyenletként:

`x+1.5x+1.5x-0.2=7.8` (összevonás)

4x-0,2 = 7,8 /+0,2

4x = 8 /:4

x = 2

Kinga futott 2 km-t, Hanna futott `1.5*2` = 3 km-t, Bori futott 3-0,2 = 2,8 km-t. Összesen tehát futottak 2+3+2,8 = 7,8 km-t.
0