Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
412
Tovább nem tudok eljutni a megoldásig sajnos, kérnék a megoldásban segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A sebességeket illik átszámolni `m/s`-ra, hogy maradjon a Joule mértékegység a munkára.

A többi ott van a papíron, `s` az ismeretlen, meg kell oldani.


`v_1` = `7.dot(7)` `m/s`

`v_2` = `19.dot(4)` `m/s`

`1/2*cancel(m)*v_2^2-1/2*cancel(m)*v_1^2=cancel(m)*a*s`

s = `1/2*(v_2^2-v_1^2)/a` = `1/2*((19.dot(4))^2-(7.dot(7))^2)/1.8` = 88,22 m

Mivel a tömegre nincs szükség, kinematikai egyenletekkel is meg lehet oldani, nem szükséges a munkatétel.

`v_2=v_1+a*t` `rightarrow` `t=(v_2-v_1)/a` = `(19.dot(4)-7.dot(7))/1.8` = 6,48 s

s = `v_1*t+a/2*t^2` = `7.dot(7)*6.48+1.8/2*6.48^2` = 88,22 m.
1