Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(x-7)^2+(y+3)^2=16`

A középpontos nagyítással a kör középpontjának koordinátái nem változnak, a sugarának négyzete a kétszerese lesz.

`color(red)((x-7)^2+(y+3)^2=32)` Így a területe lett kétszerakkora.

Ha a lineáris méreteit kell kétszeresére növelni (mint pl egy térképnél), akkor a sugara lesz a kétszerese, így a sugarának a négyzete a `2^2`=négyszerese lesz; ebben az esetben a kör egyenlete:

`color(red)((x-7)^2+(y+3)^2=64)`

Pontosan és érthetően kell fogalmazni; amelyiket gondolod, majd eldöntöd.
0