Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem èrtem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
382
Sziasztok valaki segítsen mert nem èrtem a matek házit 240.o 83-as feladat, meg a 240.o 86.feladat a,b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

83, B

86,

a,

T = `(r_k^2-(r_k-d)^2)*pi` = `(12^2-10^2)*3.14` = 138,23 `cm^2`

b,

T = `((r_b+d)^2-r_b^2)*pi` = `(6.5^2-5^2)*3.14` = 54,19 `cm^2`
0