Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
Egy sakkozó 34 évvel fiatalabb a vetélytársánál , aki 3-szor annyi idős, mint ő. Hány évesek a sakkbarátok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A sakkozó x éves, a vetélytársa x+34 éves.

A felírható egyenlet:

3x = x + 34

2x = 34

x = 17

A sakkozó 17 éves, a vetélytárs `17+34` = 51 éves.
1