Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1547
Öt szám átlaga 7. Az öt szám közül négyet ismerünk, ezek az 1, a 8, a 9 és a 12. Határozza meg a hiányzó számot! Válaszát számítással indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
statisztika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

`(1+8+9+12+x)/5=7`,a hol x az ismeretlen számot jelöli.

`(30+x)/5=7`

`x=5`, tehát a hiányzó szám az 5.
0