Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűsítse a törteket

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Képet csatolom
előre is a köszönöm a segítséget!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

x, y, b `ne` 0

`(24x^3a^2y^6)/(42xy^4b)` = `(cancel(6)*4*cancel(x)*x^2*a^2*cancel(y^4)*y^2)/(cancel(6)*7*cancel(x)*cancel(y^4)*b)` = `(4*x^2*a^2*y^2)/(7*b)` = `(2xay)^2/(7b)`



`b ne 0`, `b ne a^2/3`

`(12b-4a^2)/(3b^2-a^2b)` = `(4*cancel((3b-a^2)))/(b*cancel((3b-a^2)))` = `4/b`
0