Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alkalmazza a nevezetes azonosságokat

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Képet csatolom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`(4x+y)^2` = `(4x)^2+2*(4x)*y+y^2` = `16x^2+8xy+y^2`

`(a^2-2b)^2` = `(a^2)^2-2*a^2*(2b)+(2b)^2` = `a^4-4a^2b+4b^2`

`(8xy+3x^3)^2` = `(8xy)^2+2*(8xy)*(3x^3)+(3x^3)^2` = `64x^2y^2+48x^4y+9x^6`

`(3x-2y)(3x+2y)` = `(3x)^2-(2y)^2` = `9x^2-4y^2`

`(5a^2-3b)(5a^2+3b)` = `(5a^2)^2-(3b)^2` = `25a^4-9b^2`

`(16y^2-3/4*x^2)(16y^2+3/4*x^2)` = `(16y^2)^2-(3/4*x^2)^2` = `256y^4-9/16*x^4`
0