Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi az esélye...

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
sürgős lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Valószínűség, számítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. kép:
Hány féle eredmény fordulhat elő?
Érdemes táblázatot rajzolni. (csatoltam képet)
Ez alapján könnyű összeszámolni, hogy melyikből mennyi van.
A feladat nem írja hogy megkülönböztetjük-e a kockákat; szóval szerintem két megoldása is van a feladatnak

A) Két kockával a dobott számok összege max 12 lehet (6;6).
Annak az esélye hogy ez legalább 13, P(A) = 0

B) A két dobás szorzata max 36 lehet (6;6).
Ergo legfeljebb 36, annak a valószínűsége 1, vagyis 100%

2. kép
Itt megint segíthet a táblázat.
A feladatban egyértelmű hogy nem különböztetjük meg a kockákat.
"jó" esetek: (6;1) (6;2) (6;3) (6;4) (6;5) -> 5
összes eset: 21
P(A) = 5/21

3. kép
Hasonló feladat, csak megkülönböztetjük a kockákat illetve "legalább az egyik 6-os", tehát jó a (6;6) is.
"jó" esetek: 11 (TÁBLÁZAT!)
összes eset: 36
P(B) = 11/36
0