Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Moltomeg, tomeg stb..

Főoldal » Középiskola » Fizika
4767
Mekkora a tomege 3 mol oxigen gaznak? Valaki le tudna irni levezetessel egyutt??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az oxigén moláris tömege: 16 g / mol.
Az oxigéngáz 2 atomos, tehát annak 32 g / mol. (M)

Anyagmennyiség: 3 mól

m = n * M = 3 mol * 32 g / mol = 96 gramm
0