Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Képet csatoltam. Külön kellene a két feladat ábrázolás + jellemzés
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x mapsto |x+2|-4`

Ért.tart. : `x in RR`

Értékkészlet: `y in RR` ; `y ge -4`

Zérushely: `x_1` = -6 ; `x_2` = 2

Szélsőérték: Minimum: (-2;-4)

Korlátosság: Alulról korlátos K = -4

Monotonitás: `]-oo;-2]` szigorúan monoton csökkenő; `[-2;oo[` szigorúan monoton növekvő

Paritás nincs, periodicitás nincs. Folytonos.



`x mapsto |x-2|+3`

Ért.tart. : `x in RR`

Értékkészlet: `y in RR`, `y in [3;oo[`

Zérushely: nincs

Szélsőérték: Minimum: (1;3)

Korlátosság: Alulról korlátos K = 3

Monotonitás: `x lt 1` szigorúan monoton csökkenő; `x gt 1` szigorúan monoton növekvő

Paritás nincs, periodicitás nincs. Folytonos.
0