Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA

Főoldal » Általános iskola » Fizika
800
1. egeszizsd ki
a=a fénysebesség vákuumban kerekítve..............m/s
b=törési szögnek nevezzük a...................és a megtört fénysugár közti szöget.
c= a ......................tükör az optikai tengellyel párhuzamos fénysugarakat széttartóvá teszi
d=a hold a...................körül kering
2. a síktükörre érkező fénysugár beesési szöge 34fok.
a=mekkora a beeső sugár és a tükör közti szög?
b=mekkora a viszaverődési szög?
SEGITSETEK HOLNAP TZ:(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a) 3·10⁸ m/s
b) beesési
c) homorú
d) Föld
e) 90-34 → 56⁰
f, α = α‘ → 34⁰
0