Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusztetel!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1617
Egy haromszog oldalainak hossza A B es C. A veluk szemben levo belso szogek rendre alfa, betaa es gamma.
Igaz-e hogy ha 2A+B=C akkor 2*sin alfa+sin beta=sin gamma
Valaszod indokold
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nincs elírva valami ebben a feladatban?
"2A+B=C" A háromszög létezésének feltétele, hogy bármely két oldal összege nagyobb a harmadiknál - itt meg, még meg is van szorozva az egyik és egyenlő a harmadik oldallal???
Vagy épp ez a megoldás: NEM igaz, mert ilyen háromszög nem létezik.
Módosítva: 8 éve
0