Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
389
A szánkó és a rajta ülő gyerek eggyüttes tömege 44 kg A szánkó 11dm2 felületen érintkezik a hóval Mekkora a nyomás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F = m·g = 44·10 = 440N
p = F/A = 440/0,11 m² → 4000Pa → 4kPa
0