Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9.-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
feladat: ábr. és jellemzés
a. f(x)=4x-2
b. g(x)=/x+4/
c. j(x)=(x+2)²

Négyzetgyök:
f(x)=√x-3 X€[0;4]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, f(x) = 4x-2

Ért. tart: `x in RR`

Értékkészlet: `f(x) in RR`

Monotonitás: szigorúan monoton növekvő

Szélsőérték nincs

Zérushely: x = `1/2`

Korlátosság nincs

Paritás nincs, periodicitás nincs. Folytonos.

b, g(x) = |x+4|

Ért. tart? `x in RR`

Értékkészlet: `g(x) in RR`, `g(x) ge 0`

Monotonitás: `x le -4`: szig. mon. csökkenő; `x ge -4`: szig. mon. növekvő

Szélsőérték: Minimum x = -4; y = 0

Zérushely: x = -4

Korlátosság: Alulról korlátos K = 0

Paritás nincs, periodicitás nincs. Folytonos.

c, `j(x)=(x+2)^2`

Ért. tart: `x in RR`

Értékkészlet: `j(x) in RR`, `j(x) ge 0`

Monotonitás: `x le -2` szig. mon. csökkenő; `x ge -2`: szig. mon. növekvő

Szélsőérték: Minimum: x=-2; y = 0

Zérushely: x = -2

Korlátosság: Alulról korlátos, K = 0

Paritás nincs, periodicitás nincs. Folytonos.


Ha így van: `f(x)=root()(x)-3`, `x in [0;4]`, akkor

Ért.tart: `x in RR`, `0 le x le 4`

Értékkészlet: `f(x) in RR`, `-3 le f(x) le -1`

Monotonitás: Szigorúan monoton növekvő

Szélsőérték (az adott intervallumon): (0;-3) pontban minimum; (4;-1) pontban maximum

Zérushely: nincs

Korlátosság: Felülről korlátos, `K_f` = -1; alulról korlátos `K_a` = -3

Paritás nincs, periodicitás nincs. Folytonos.
1