Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetes feladat mértan segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Holnap felmérőt írunk és nem nagyon értem ezt a két feladatot, valaki tudna ebbe segíteni? Előre is köszi
1.
Az ABCD négyzet BD átlóját DE/EB=2/3 arányba osztja(lásd ábra). EF||AB és EG||BC
(a) Mutasd ki, hogy DFEG négyzet
(b) Számítsd ki a DFEG négyzet területét és kerületét, tudva azt, hogy AB=10cm
2.
Az ABCD négyzet AC átlóját a P pont a CP és PA szakaszokra osztja úgy, hogy(lásd ábra), PM||BC és PN||AB.
(a)Mutasd ki, hogy MBNP téglalap
(b) Számítsd ki az MBNP téglalap kerületét és területét, ha AB=15cm
Előre is köszönöm aki segít.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, négyzet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hetedikesként sajnos nem tudom kiszámolnom neked.Bocsánat!
-1