Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusztetel!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
660
Ebbol az abrabol kene kiszamolni az y-t, az alfa es a beta szoget es az x-et!!!
Csatoltam kepet az abrarol es a feladatrol is!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Y-t cos tétellel lehet kiszámolni: y2 = 82 + 122 - 2*8*12*cos34,3°

A béta szöget szinusz tétellel lehet megkapni: sinβ/sin34,3° = 12/y

α = 180° - β

X-et megint cos tétellel tudod kiszámolni, de ez sztem már menni fog, ha tudod a tételt.
0