Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia témazáró kérdések

Főoldal » Középiskola » Kémia
441
A tanár előre megadta a kérdéseket, de a választ nekünk kell megtalálni és kérnék segítséget:
1, Melyik molekula sav az alábbiak közül?
salétromsav
ammónia
hidrogénklorid
2, Melyik reakció elektron átmenetes/ melyik nem elektron átmenetes? Milyen reakció típusba tartozik?
H2SO4 = 2H+ + SO4 2-
2Mg + O2 = 2MgO
Cu + 2Ag = Cu2+ + 2 Ag
Zn + 2 HCl = ZnCl2+H2
HCO3 + H2O = H2CO3 + OH
3, Hogy reagál a víz az amonniával? Írd le a reakció egyenletet! Hogy reagál a víz a salétromsavval? Írd le ismét a reakció egyenletet!
4, Mit jelent a pH = 5 érték? Milyen oldatnak lehet ilyen pHja az alábbiak közül? Miért?
Mit jelent a pH = 7,8 érték? Milyen oldatnak lehet ilyen pHja az alábbiak közül? Miért?
víz,ecet,szodabikarbóna-oldat,háztartási hypo oldat
5, Réz lemezt cink szulfát oldatba mártunk. Mi történik? Esetleg mi nem történik? Miért?
Cink lemezt réz szulfátba mártunk. Mi történik? Esetleg mi nem történik? Miért?
Minden segítséget előre is köszönök!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az ötöst, viszont az én számlámra írja a tanárod, köszi.
Módosítva: 4 éve
2