Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Főoldal » Középiskola » Fizika
355
mekkora erővel lehet kinyitni egy vÍzbe esett kicsi ajatját, ha annak szélessége fél méter és 60 cm mélységben merül bele a vÍzbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A = 0,3 m²
h = 30 cm = 0,3 m
ρ = 1 g/cm³ = 1000 kg/m³
g = 10 m/s²
p = ρ·g·h → 1000·10·0,3 = 3000 Pa
F = p·A → 3000·0,3 = 900 N

Tehát 900 N erővel lehet kinyitni az ajtót.
0