Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
448
mekkora emelőerőt erhetünk el azzal a hidraulikus emelővel, amelynek nyomódugattyújára 100 N erőt gyakorolunk, es a dugattyúk felülete 5cm² és 400 cm²?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F₁ = 100 N
A₁ = 5 cm² → 0,0005 m²
A₂ = 400 cm² → 0,04 m²
Hidraulikus emelő esetén:
F₁/A₁ = F₂/A₂ → F₂ = A₂/A₁·F₁
F₂ = 0,04/0,0005·100 = 8000N → 8kN
Módosítva: 4 éve
0