Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság aránya

Főoldal » Középiskola » Matematika
549
Egy téglalap oldalainak hossza 12 és 18 cm, egy ehhez hasonló téglalap kerülete 40 cm.
Mekkora a hasonlóság aránya, és mekkorák a hasonló téglalap oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`K_1` = `2*(a_1+b_1)` = `2*(12+18)` = 60 cm

`lambda` = `K_2/K_1` = `40/60` = `2/3`

`a_2` = `lambda*a_1` = `2/3*12` = 8 cm

`b_2` = `lambda*b_1` = `2/3*18` = 12 cm
1