Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérhetnék segítséget?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
414
Mekkora a felszine az egyenes hengernek ha alkotója (a) és alapkörének sugara (r)
a=5cm
r=3cm
Köszönöm szépen aki segít.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A = `2*r*pi*(r+a)` = `2*3*3.14*(5+3)` = 150,8 `cm^2`.
0