Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a dugattyú frekvenciája, és rezgésideje?

Főoldal » Középiskola » Fizika
515
Sziasztok! Segítségét szeretnék kérni hogyha a motor dugattyújának kitérés-idő függvénye:
y=y0*sin(2PI*f*t) ahol a y0=5cm és az f=600 1/s, akkor a frekvenciát és a rezgésidőt hogyan tudom kiszámolni?
Előre is köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, magyarázat, segítség, frekvencia, rezgésidő, kitérés,
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia,

a frekvencia meg van neked adva, hogy 600 1/s.

a rezgésidő pedig a frekvencia reciproka, tehát: `T=1/f`, ahol T a rezgésidő (periódusidő) és f a frekvencia, behelyettesítés:

`T=1/600=0,001667 s`


Esetleg kérdésed van, írj.
1