Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Doga

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
egy 53 mm magas henger atmeroje 20 mm mekkora a test felszine es terfogata ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`m=53` `mm`
`d=20` `mm`

`r=d/2`
`r=20/2=10` `mm`

`T(alap)=2r²π`
`T(alap)=2*10²*pi=200π` `mm²`

`T(palást)=2rπm`
`T(palást)=2*10*π*53=1060π` `mm²`

`A=T(alap)+T(palást)`
`A=200π+1060π=1260π≈3958,41` `mm²`

`V=T(alap)*m`
`V=200π*53=10600π≈33300,88` `mm³`
0