Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldast gyorsan!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1743
A feladat: 3 perces homokórámban összesen 140ml homok van. Ha mostantól számítva felső tartályból a benne lévő homok 12,5℅-a még átfolyik az alsóba akkor pont ugyanannyi homok lesz a két tartályban. Hányad része telt el a 3 percnek mostanáig?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
140ml -> 100%
1,4ml ->1%
17,5ml ->12,5%
70ml ->50%
52,5ml ->37,5%
--------------
3perc = 180másodperc
180mp->100%
67,5mp ->37,5%
Összesen 1perc 7,5 másodperc telt el a 3 percből.
Remélem érthető, ahogy leírtam és helyes is. :D
1

(140-x)-(140-x)*0,125=70
140-x -17,5+0,125x=70
122,5-70=0,875x
60=x Tehát 140-60= 80 ml van a felső tartályban,60 ml az alsó tartályban!
60/140 azaz a 3 percnek a 3/7-e telt el mostanáig!
0