Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (6.osztály)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
481
Sziasztok!
Kérem, valaki sürgősen megtudná csinálni ezeket a feladatokat? Még az év elején vettük őket, de múlt héten csak egy órát ismételtünk, a matektanárom ahogyan elmagyarázta azt nem értettem. A válaszokat este 8 óráig várom, sürgősen, hétfőn kell beadni. Lehet, hogy előbb kellett volna feltennem a kérdést, de sajnos csak ma bukkantam rá erre az oldalra. A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Sos!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a,

`4/9*12/100` = `48/900` = `16/300` = `4/75`

b,

`(2.8+0.15)*69/100` = `2.95*69/100` = kiszámolod

2,

Négy vonalat válassz 1 egységnyinek.

Ábra

3,

a, `3/7-5/9` = `(3*9-7*5)/(9*7)` = `(27-35)/63` = `-8/63`

b, `3/7+5/9` = `(3*9+7*5)/(7*9)` = `(27+35)/63` = `62/63`

c, `-3/5+1/2+7/10` = `(-3*4+10+7*2)/20` = `(-12+10+14)/20` = `12/20` = `3/5`

d, `(-5/3)*(7/10)` = `(-5*7)/(3*10)` = `-35/30` = `-7/6`

e, `(-2/3):(-8/15)` = `2/3*15/8` = `(2*15)/(3*8)` = `30/24` = `5/4`

f, = `(8.25*4)/10` = `37/10` = 3,7

g, `0.098:0.25` = `0.098*4` = 0,392

4,

a, = `-15+(22*3)+48/2-14` = `-15+66+24-14` = 61

Hát az a helyzet, hogy sürgősen meguntam, pedig szívesen segítenék neked, de az alapján, amit itt elmeséltél, kár erőltetni; ha a tanár általi magyarázatot sem értetted, akkor csodát itt se fogsz látni sürgősen.

Ja és kicsit előbb kellett volna gondolkodni, nem vasárnap délután. Na puszpusz ;)
1