Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
320
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1/2·m·v² = 1/2·D·y²
Ha a kitérés az amplitúdó fele, akkor: A/2 Ekkor a kinetikus energia: (√3/2)² = 3/4
Ha a sebességet a kétszeresére növeljük, akkor a kinetikus energiát négyszerezzük, így ebből az összes energia: 1/4 + 12/4 = 13/4

Ebből pedig az amplitúdó: √13/2 vagyis az 1,8-szorosa lesz az új amplitúdó.
1