Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek számelmélet

Főoldal » Középiskola » Matematika
736
Egy kikötőben 1988. január 2-án együtt van négy hajó. Tudjuk, hogy az első hajó négyhetenként, a második nyolchetenként, a harmadik 12 hetenként, a negyedik 16 hetenként tér vissza a kikötőbe. Találkoznak-e még 1988-ban mind a négyen ebben a kikötőben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát keressük a 4,8,12,16 legkisebb közös többszörösét.

4 = `2^2`

8 = `2^3`

12 = `2^2*3`

16 = `2^4`

[4,8,12,16] = `2^4*3` = 48

48 hét az egy éven belül van, tehát találkoznak.
0