Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyszerűsítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
sin^2(π/4)
Ezt hogy tudom átírni más formába? Azt tudom, hogy ez egyenlő 1/2-del, de a kérdésem az lenne, hogy ez hogy jön ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, help, Szinusz, egyszerűsítés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(sin(pi/4))^2` vagy `(sin45)^2`

A sin45-ről tudod, hogy `root()(2)/2`

`(root()(2)/2)^2` = `(root()(2))^2/(2^2)` = `2/4` = `1/2`.
1