Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, Arkhimédész törvénye: A folyadékba vagy gázba merülő testekre felhajtóerő hat; ennek az erőnek a nagysága egyenlő a test által kiszorított folyadék vagy gáz súlyával.

2, Függ a folyadék vagy gáz sűrűségétől és a test térfogatától.

3, A hajszálcsövek olyan vékony (1 mm-nél kisebb átmérőjű) csövek valamilyen anyagban, élő szervezetben, melyekben a folyadékok a közlekedőedényekre vonatkozó törvényektől eltérően viselkednek, ezt az eltérő viselkedést a felületi feszültség okozza.

4,

Úszik: `rho_("test") lt rho_("folyadék")` ; `F_g lt F_f`

Lebeg: `rho_("test") = rho_("folyadék")` ; `F_g = F_f`

Elmerül: `rho_("test") gt rho_("folyadék")` ; `F_g gt F_f`

Matek

1.

5x: 5 ;

-z: -1 ;

`0.5a^2`: 0,5 ;


b:1 ;

`3/4*y`: `3/4`

2,

3x+7-5x-12+21-11x = `(3x-5x-11x)+(7-12+21)` = `-13x+16`

3,

`3.5*2-0.7*(-3)` = `7+2.1` = 9,1

4,

m = `((3t-4.5)*5)/(2*c)` `rightarrow` t = `((2/5*c*m)+4.5)/3`
0