Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenletmegoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Sziasztok! Ebben a feladatban kérném a segítségeteket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felt: `x,y ne 0`

`x+a*y/x=y+a*x/y` (szorozzuk xy-nal mindkét oldalt)

`x^2*y+a*y^2=x*y^2+a*x^2`

'a'-ra kifejezzük:

`xy(x-y)=a*(x^2-y^2)`

`xy*(cancel(x-y))=a*(x+y)*(cancel(x-y))`

a = `(x*y)/(x+y)` perc múlva lesz ugyanannyi víz
0