Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
375
(122 egesz feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
122,

a,

10 hl = 1 `m^3`

V = `(d^2*pi)/4*m` = `(2.3^2*3.14)/4*m` = 1

m = `4/(2.3^2*3.14)` = 0,24 m = 24 cm

b,

m = `(4*V)/(d^2*pi)` = `(4*1000)/(8^2*3.14)` = 19,9 cm

c,

V = `(d^2*pi)/4*m`

m = `(4*V)/(d^2*pi)` = `(4*500)/(8^2*3.14)` = 9,94 cm

d,

V = 19000 `dm^3`

r = 12,3 dm

V = `r^2*pi*m` `rightarrow` m = `V/(r^2*pi)` = `19000/(12.3^2*3.14)` = 40 dm

A = `2*r*pi*(r+m)` = `2*12.3*3.14*(12.3+40)` = 4042 `dm^2`

e,

`4*V` = 1107 `cm^3` `rightarrow` V = `1107/4` = 276,75 `cm^3`

d = 72 mm = 7,2 cm

m = `(4*V)/(d^2*pi)` = `1107/(7.2^2*3.14)` = 6,79 cm.
1