Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A Hatványozás azonosságai

Főoldal » Általános iskola » Matematika
679
Az 1. Feladat az valamennyire sikerült, de ha valaki egy hibát észre vesz, akkor azt egy hozzászólás formájában jelezze! A 2. és a 3. Feladat kifogott rajtam abban kérnék segítséget! :) Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, hatványozás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jó az 1.

A 2. így megy:
a) `(5/3)^4 = 5^4/3^4`
A többi is hasonlóan.

A 3. feladat:
a) `72 = 9·8 = 3^2·2^3`
ezért `72^5 = (3^2·2^3)^5 = 3^(2·5)·2^(3·5) = 3^(10)·2^(15)`
A többi is hasonlóan.


Próbáld meg a többit te magad.
0