Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás feladatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
368
1. Bizonyos gépalkatrészek élettartama exponenciális eloszlású 10 év szórással. Az egyes
gépalkatrészek élettartama egymástól független.
a) 10 ilyen gépalkatrészt kiválasztva várhatóan hány év múlva hibásodik meg az első?
b) Továbbra is 10 ilyen gépalkatrészt kiválasztva, mennyi a valószínűsége, hogy az első
évben meghibásodik legalább 1 alkatrész?
2. Adott az X1, X2, … , Xn független, ahol
P(Xi=k)=(k-1)(1-p)^{k-2} * p^2, k=2, 3, ...
és
0<p<1 ismeretlen paraméter.
a) Adjon torzítatlan becslést p^2 *(1-p)^5-re!
b) Határozza meg 1/X1 -1 várható értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Majd a a rolandstefan megoldja.
0