Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A b c algebra dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Valaki segitene megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.1.

35 perc 17 mp = 34 perc 77 mp

34 perc 77 mp
-
15 perc 35 mp
=
19 perc 42 mp (C)

1.2.

=`(a(3-a))/(2(a-3))` = `-(a(cancel(a-3)))/(2(cancel(a-3)))` = `-a/2` (B)

1.3.

B és C

1.4.

`root()(80)/root()(5)` = `root()(16*5)/root()(5)` = `root()((16*cancel(5))/cancel(5))` = `root()(16)` = 4 (A)

1.5. D

1.6. Mindegyiknek két gyöke van, csak lehet hogy a két gyök megegyezik vagy nincs a valós számok halmazán gyöke.

Egyébként:

`D_A` = `4^2-4*8` = 16-32 = -16 `rightarrow` nincs valós gyöke

`D_B` = `4^2+3*4` = 16+12 = 28 `rightarrow` két valós gyöke van

`D_C` = `2^2-5*4*0.2` = `4-4` = 0 `rightarrow` egy valós gyöke van

`D_D` = `9^2-4*2*15` = 81 - 120 = -39 `rightarrow` nincs valós gyöke

(B)

1.7. (D)

1.8. `60*0.6` = 36 (C)

1.9. (C)

1.10. (A)

1.11. T = `a*b*sinalpha` = `4*6*sin45` = `24*root()(2)/2` = `12*root()(2)` `cm^2` (C)

1.12. (A)
0