Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra 9.

Főoldal » Középiskola » Matematika
507
Segitene valaki ezekben ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Algbera ,dolgozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.1. f(3) = `3^2-4` = 9 - 4 = 5 (A)

1.2.

`9/1.52` = 5,92; 5 zsemle vehető. (B)

1.3.

= `(5m-9)/(m-2)-(2m-3)/(m-2)` = `(3m-12)/(m-2)` (B)

1.4.

(B), 14, 17, 20, 23

1.5.

(A) `y=3-x^2`

1.6.

`2*1.5` = 3 ; `5*3` = 15 `rightarrow` `3 lt S lt 15` (C)

1.7. (D)

1.8.

8 % felel meg 600 hrn-nak.

100 % felel meg `100/8*600` = 7500 hrn-nak, (A).

1.9.

x+(x-40) = 180

2x-40 = 180

x = 110; x-40 = 70 (C)

1.10.

R = `(a*b*c)/(4*T)` = `a^3/(4*a^2*root()(3)/4)` = `a/root()(3)` = `4*4/3*root()(3)*a` = `4*12/(4*3)*root()(3)` = `4*root()(3)` cm (C)

1.11

`(AC)/(DF)` = `(AB)/(DE)`

`24/(DF)` = `1/3`

DF = `24*3` = 72 cm (A)

1.12

b egyenes, ha az eltolás vektorának az iránya megegyezik a b egyenes irányával (B).
Módosítva: 4 éve
0