Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek! Csatolom a képet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
A 17-es és a 18-as kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
17,

`m_("test")` = `a/root()(2)` = `28.28/root()(2)` = 20 dm

r = `m_("test")/2` = `20/2` = 10 dm

A = `2*r^2*pi+2*r*pi*m` = `2*10^2*3.14+2*10*3.14*20` = 1885 `dm^2` = 18,85 `m^2`

V = `r^2*pi*m` = `10^2*3.14*20` = 6283 `dm^3` = 6,28 `m^3`


18,

`r_1` = 8 cm

`m_1` = 6 cm

`A_1` = `2*r_1^2*pi+2*r_1*pi*m_1` = `2*8^2*3.14+2*8*3.14*6` = 703,7 `cm^2`

`V_1` = `r_1^2*pi*m_1` = `8^2*3.14*6` = 1206 `cm^3`


`r_2` = 3 cm

`m_2` = 16 cm

`A_2` = `2*r_2^2*pi+2*r_2*pi*m_2` = `2*3^2*3.14+2*3*3.14*16` = 358,1 `cm^2`

`V_2` = `r_2^2*pi*m_2` = `3^2*3.14*16` = 452,4 `cm^3`

`A_1/A_2` = `703.7/358.1` = 1,96

`V_1/V_2` = `1206/452.4` = 2,67
0