Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki levezetné légyszives :/

Főoldal » Középiskola » Matematika
890
Egy 12000 lakosú városban a lakosság 32%-a legfeljebb 18 éves, 23%-a legalább 60 éves. A lakosok közül véletlenszerűen kiválasztunk 20 embert. Mennyi annak a valószínűsége, hogy a legfeljebb 18 évesek közül 5, a 18 és 60 év közöttiekből 12 embert választunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a lakosság 32%-a legfeljebb 18 éves = 3840 fő
23%-a legalább 60 éves = 2760 fő
középkorú = 12000-3840-2760= 5400

(3840 alatt 5)*(5400 alatt 12)*(2760 alatt 3)/(12000 alatt 20)=0,01985652942

hipergeometrikus eloszlás
Módosítva: 4 éve
0