Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítenètek?❤️

Főoldal » Középiskola » Matematika
455
Egy tévévetélkedő győztese 1 millió Ft-ot nyer, de csak akkor, ha az utolsó fordulóban a neki felajánlott zsákok közül az egyiket választva, abból piros golyót húz. Két zsákot mutatnak neki, az elsőben 15 kék és 25 piros, a másodikban 25 fehér, 75 kék és 125 piros, azonos méretű és anyagú golyót kevertek össze. Csukott szemmel kell kihúznia egy golyót valamelyik zsákból, azt ő dönti el, hogy melyikből. Melyik zsákot válassza, hogy nagyobb esélye legyen a főnyeremény elvitelére? Egy perc gondolkodási időt kap, és csak fejben számolhat. Segítsen neki a döntésben!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`P_1` = `25/(15+25)` = `25/40` = `5/8`

`P_2` = `125/(25+75+125)` = `125/225` = `5/9`

Mivel `5/8 gt 5/9`, az elsőt válassza, hogy nagyobb esélye legyen.
0