Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta - geometriai

Főoldal » Középiskola » Matematika
439
Segítséget szeretnék kérni a következő feladathoz!! Válaszokat előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


A kör középpontja: O(3;-1); sugara 4 egység.

b,

Az egyenes egyenletét behelyettesítjük a kör egyenletébe:

`(x-3)^2+((x-2)+1)^2=16`

`x^2-6x+9+x^2-2x+1=16`

`2x^2-8x+10=16`

`2x^2-8x-6=0`

`x^2-4x-3=0`

`x_(1,2)=(4pm root()(4^2+3*4))/2` = `(4 pm root()(4))/2` = `2pmroot()(7)`

`x_1` = `2+root()(7)` `rightarrow` y = `2+root()(7)-2` = `root()(7)`

`x_2` = `2-root()(7)` `rightarrow` y = `2-root()(7)-2` = `-root()(7)`7

A közös pontok: A(`2+root()(7);root()(7)`) ; B(`2-root()(7);-root()(7)`).

Ábra
0