Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek titeket!!!! Sürgősen segítsetek!!!!!! A határidő délután 5 óra!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

Keressük meg az egyenes egyenletét, amelyet meghatároz ez a két pont

y = mx + b

`-4=m*(-5)+b`

`2=m*5+b`

I + II:

2b = -2

b = -1

II-I:

10m = 6

m = `6/10` = `3/5`

Az egyenlet tehát:

y = `3/5*x-1`

Az ordinátatengelyt az x=0 pontban metszi:

y = `3/5*0-1` = -1


4,

A(0;3)

B(0;6)

Egy szakasz nem határoz meg egyértelműen egy négyzetet; a C és D pont két helyen is lehet. (Ábra)

A négyzet odalának hossza a = 6-3 = 3 egység.

Területe:

`T=a^2` = `3^2` = 9

`K=4*a` = `4*3` = 12

5,

Az abszolútérték miatt az értékek -3 és +3 között mozoghatnak:

A pontok, melyek szóbajönnek:

x = `pm3` esetén y = 0

x = `pm2` esetén y = `0,pm1`

x = `pm1` esetén y = `0,pm1,pm2`

x = 0 esetén y = `0,pm1,pm2,pm3`

Ábra
0