Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta - geometriai

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Segítséget szeretnék kérni a következő feladathoz!! Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
AC irányvektor (-5;-4) ez megyegyezik a B-ből induló magasságvonal normálvektorával n(-5;-4)
mb: -5x-4y=-5*(-2)-4*2=2

AC irányvektor (-5;-4) amiből az AC normálvektora (4;-5)
AC: 4x-5y=4*5-4*1=16

-5x-4y=2
4x-5y=16
egyenletrendszert megoldva
x=54/41 és y=-88/41
A keresett pont koordinátái: (54/41; -88/41)
0