Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat fizikából

Főoldal » Középiskola » Fizika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,
sinφ = y/A = 0,4/0,8 = 0,5 → φ = π/6
ω·t = π/6
ω = 2·π·v = 6,28·12,5 = 78,5 1/s
t = π/6·ω = 3,14/6·78,5 = 0,0067 s

b,
v = A·ω·cosφ = 0,8·78,5·cos(π/6) = 54,4 m/s
1