Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x mapsto 1/2*x+3`

`x in [-8;4]`

Zérushely: Ahol a függvény értéke nulla.

`1/2*x+3=0` (-3)

`1/2*x=-3` (*2)

x = -6 `in` É.T.

Értékkészlet: Mivel a függvény folytonos, az értékkészlet is egy zárt intervallum lesz, az értelmezési tartomány szélső értékeit behelyettesítjük az egyenletbe:

`1/2*(-8)+3` = `-4+3` = -1

`1/2*(4)+3` = `2+3` = 5

Értékkészlet: `f(x) in [-1;5]`

Ábra
0