Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin(2x-π/3) /4 - 1/8 = 0
2sin(2x-π/3)-1 = 0
2sin(2x-π/3) = 1
sin(2x-π/3) = 1/2
2x-π/3 = π/6
2x-π/3 = 5π/6
2x-π/3 = π/6 + 2kπ, k∈Z
2x-π/3 = 5π/6 + 2kπ, k∈Z

Megoldás:
x = π/4 + kπ, k∈Z vagy x = 45⁰ + 180⁰k, k∈Z
x = 7π/12 + kπ, k∈Z vagy x = 105⁰+180⁰k, k∈Z
Módosítva: 4 éve
0