Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon, nagyon sürgős fizikai számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
648
Egy 3kg tömegű test vízszintes húzóerő hatására egyenes vonalú egyenletes mozgást végez a 0,2 csúszási súrlódási együtthatójú talajon.
a) Melyik ábra mutatja helyesen a testre ható vízszintes irányú erőket? (kép csatolva)
b) Mekkora a testre ható súrlódási erő nagysága?
c) Mekkora a testre ható húzóerő nagysága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a két erő egyenlő nagyságú és ellentétes irányú, így a rajzot ki fogod találni (középső).

F= `mu*m*g` = `0.2*3*10` = 6 N mind a két erő
1