Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős fizikai számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
542
Egy 30 cm hosszú, 200N/m rugóállandójú rugót legfeljebb a hosszának 10%-ával nyújthatunk meg maradandó deformáció nélkül. Legfeljebb mekkora erővel nyújthatjuk a rugót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha csak `30*0.1` = 3 cm-rel lehet megnyújtani, akkor

F = `D*Deltal` = `200*0.03` = 6 N erővel nyújthatod.
0